HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Fasanjakt

mest hundarPosted by Inger Boström 2011-12-05 12:02:42

Akrylmålning

Fasanjakt med kunglig glans

Den här söndagen var vi – maken och jag – med på en fasanjakt, som så många gånger förr. Det var tolv skyttar, däribland var kungen med. Vilket inte är ovanligt, det händer då och då att han är med på de olika ställena där vi är med och apporterar. En annorlunda episod utspelade sig dock den här gången. Maken, som gick i drevkedjan, hamnade just framför kungen på en av såtarna – de väntade på att skyttet skulle blåsas igång. De småpratade lite och maken säger: ”Charlie (kungens hund som han fick i present av drottningen) är född i vårt kök!” ”Jaså, ja det är några år sedan”, säger kungen småleende.

Kungens hund, den gången, hade dock inte vårt kennelnamn – Charlie var ur en kull som vi hade hand om åt Sigyn Littorin, kennel Natten och jag minns att det var mycket hysch-hysch kring det här valpköpet.

Det var en väldigt fin dag, sol och inte så kallt – skyttarna var duktiga och våra hundar likaså. Jag har Douglas med som apportör under skyttet, medan Vincent går med maken i drevkedja och sedan får Vincent vara med på efterapporteringen.

/ Inger

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.