HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Hösten 2011

mest hundarPosted by Inger Boström 2011-11-04 20:11:27

Träning med "Fredagsgänget"

Fredag den 4 november 2011

Allhelgonahelgen står för dörren och jag har en ledig fredag för att kunna vara med ”Fredagsgänget” och apporteringsträna. ”Fredagsgänget” är en grupp i Södermanlands Labradorklubb som tränar tillsammans och hjälper varandra med träningen.

Hösten har så här långt varit mycket mild och idag var det mulet och runt 10 grader varmt, knappt någon vind alls.

Jag har med Douglas på träningen idag, medan Vincent som har haltat lätt, får stanna hemma och vila eftersom vi har ett par jakter den här helgen och då behöver han vara ’fit for fight’.

Idag var vi ganska många som träffas och vi delar upp i två grupper som sprider ut oss på de fina markerna. Vi inleder med ganska kluriga markeringar, jag tror att Douglas förstod att det här var något han förväntades klara på egen hand – jag hade verkligen is i magen och lät honom jobba i en – som det kändes – en evighet, trots att han stannade och ’frågade’ ett par gånger. Men han låg fint i området och löste till slut uppgiften – bra gjort!

Därefter flyttar vi oss och gör dubbelmarkeringar med dolda nedslag – hundarna skulle igenom en gles ridå av sly och över en vall – Kristina som kastade flyttade sig mellan markeringarna, vilket ytterligare försvårade övningen. Det gick galant och jag är jätteglad att Douglas markerade så distinkt och bra. Nästa övning gjorde vi på lite olika sätt, beroende på vad vi ville träna – några ville träna stoppsignal i samband med linjetag. Eftersom jag har svårt att få Douglas att gå långt på mitt ut-tecken, ville jag bara träna på långt linjetag utan stopp.

Imorgon är vi med på säsongens första fasanjakt.

/ Inger  • Comments(0)//hundliv.tidernaskennel.se/#post69