HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

veckan som gick

hundar & måleriPosted by Inger Boström 2011-05-22 21:14:24

Vad ska vår nya pointer heta?

I tisdags tränade Douglas och jag hos Jens P & Sofia L, som har Douglas pappa Baggi och brodern Grim. Douglas fick ”återfall” och kunde ingenting ifråga om linjetag inte heller mindes han några markeringar. Jag blev riktigt deppig, det har ju gått så bra. Nåja, vi löste uppgifterna och ”lösgjorde” Douglas.

Onsdag: lämnade in tre målningar – ”Drama i tre akter” till jurybedömd utställning i Torshälla, Sommarsalong på Ebelingmuséet som pågår 18 juni – 4 september. Jag kom med förra året, men det vet man aldrig hur det går. Spännande i alla fall!

Torsdag: Målar hela eftermiddagen, har ”läxa” till på lördag då vi har sista kursgången med Kelvin Sommer.

Fredag: ledig från jobbet och tränar med ”Fredagsgänget”, Vincent fyller 6 år och ”bjuder” på kaka till fikat. En bieffekt av min ganska regelbundna träning med Douglas är att Vincent för det mesta får hänga med och träna också, vilket han älskar och han utvecklas faktiskt– även om jag inte riktigt räknar med att kunna stoppa och dirigera honom under jakt.

Lördag: Målarkursavslutning – vi börjar alltid med genomgång av veckans uppgift och våra bilder. Det är fantastiskt hur olika vi tolkar samma uppgift! Underbart!! Kelvin är den bästa läraren jag haft genom alla år, han är entusiastisk men absolut inte okritisk – han ser direkt var man haft problem i sin målning. Han ger förslag på olika förändringar, vilket nästan alltid känns helt rätt. Hans mantra är: ”helhet först – detaljer sen”, ”var mentalt närvarande i processen” etc. Vi alla på kursen vill fortsätta i höst, hoppas verkligen på det. (Blir så glad när Kelvin uppmuntrar mig, ”du är en duktig målare, fortsätt måla expressivt …”). Vi bad om en uppgift att tänka på under sommarlovet – Kelvin gav oss den: ta vara på den här årstiden, titta på växtligheten, landskapet, ljuset …

Söndag: En skön dag som jag börjar med en (säsongens första!) cykeltur med hundarna innan det blir för varmt. Vi stannar då och då för några minnesmarkeringar.

När vi kommit hem smyger jag iväg och gömmer ett stort antal dummies och bollar i vår ”ruta” – här ska vi senare träna linjetag och närsök.

Jag sår bondbönor på friland, vi vattnar och klipper gräs, ansar en del ganska vidlyftiga salix-buskar. På eftermiddagen får hundarna sina dirigerings- och närsöksuppgifter – det går galant och de är jätteduktiga, trots att det nu hunnit bli ganska varmt. De får bada efteråt för att kyla ned sig lite.

Skissar med vaxkritorna, rabatten vid köksdörren är frodig så här års: nu blommar alliumlökarna praktfullt och vallmon är sprickfärdig – ett par bilder blir det att inspireras av i höst.

Skisser från rabatten 22 maj 2011.


För närvarande grubblar vi på namn till nya lilla pointervalpen som kommer i juli: ett namn på bokstaven V. Det är inte lätt att hitta något som man tycker om … och vi har ju redan en ”Vincent”. Jag ”slängde” ut frågan på FB och det är härligt att se hur vännerna engagerar sig och kommer med en mängd förslag!


// Inger  • Comments(3)//hundliv.tidernaskennel.se/#post68