HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Vecka 20

hundar & måleriPosted by Inger Boström 2011-05-16 15:01:27

Jaktträningen med fredagsgänget blev inställd idag eftersom Anita N var sjuk.

Jag jobbade som vanligt på förmiddagen och sedan bad jag maken om hjälp med markeringar, vilket jag har svårt att träna själv. Han kastade en stor vit dummy cirka 50 meter från oss, jag ställde mig framför Douglas för att skymma honom, så han inte såg när Ulf plockade upp dummien och la dit en liten dummy, som han petade ner i gräset. Nu måste hunden vara mer noggrann i sitt arbete, vilket var just det jag ville träna. Både Douglas och Vincent fick två markeringar vardera, bra övning blev det.

Sedan tog jag mina markeringspinnar och gick till en ny vall där vi gjorde en fyrkant, hundarna fick gå fot medan jag satte ut pinnarna och la två dummies i varje ’hörn’. Vi tränade linjetag kors och tvärs – de börjar bli riktigt duktiga nu. På väg ner till den nya vallen släppte jag ner några bollar i ett sandtag som vi passerade. Det blev ytterligare en dirigeringsövning till sandtaget och ner i den – bra motion att klättra upp också!

När vi tränar här hemma har jag aldrig haft problem med att Douglas lyfter på benet under träningen, men när vi tränat tillsammans med andra har det problemet ökat successivt sista halvåret och för en knapp månad sedan bestämde jag, efter moget övervägande, att pröva kemisk kastrering – d v s ett implantat i nackskinnet som fungerar i cirka sex månader med nedtonad könsdrift. Jag är egentligen ingen vän av ”quick-fix”, men det kändes som en omöjlig uppgift att fortsätta att träna med andra och på främmande marker, när han blev så okoncentrerad och totalt tappade fokus. En av nackdelarna är dock att han inte får starta på prov under den här tiden, eftersom det räknas som doping. Men om det här fungerar bra, kommer jag att låta kastrera honom kirurgiskt senare. Hittills är det en väldig skillnad, han är mycket mer fokuserad på arbete, struntar i de andra hundarna och kissmarkerar inte alls under jobbet – precis det jag hoppats uppnå!

För övrigt målar jag en hel del, sista kursgången för Kelvin Sommer på lördag. Det har varit en mycket bra kurs och det ser ut som om vi kommer att fortsätta i höst, hoppas det. Denna veckas uppgift var att måla tre bilder på en flygel … det är bara att ta tag i det. Den här veckan är det inlämning till jurybedömd ”Sommarsalong” på Ebeling-muséet i Torshälla – förra året kom jag med. Jag planerar att lämna in mina tre röda målningar ”Drama i tre akter” – Kelvin tyckte att de var bra. Lämnar man inte in, kommer man absolut inte med …

...

Jag har fått datum för min utställning på Strängnäs Kulturhus Multeum: den 26 augusti t o m 24 september blir det, arbetsnamnet är ”Några landskap & en hund”.

/ Inger

  • Comments(0)//hundliv.tidernaskennel.se/#post67