HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Sammanfattningsvis maj och juni

mest hundarPosted by Inger Boström 2010-06-28 14:46:41

Midsommar 2010

Liljorna blommar vackert nu.

Här blir det nu ett försök till sammanfattning av maj och juni … vilket förstås är dömt att misslyckas, så mycket som har hänt. Jag skummar på ytan, helt enkelt. Det dominerande är hela tiden hundarna och deras träning.

Douglas är nu röntgad u a både på höfter och armbågar, alltid skönt att ha det avklarat, och viktigt när man tränar och motionerar mycket att lederna är friska.

Searover-träffen ägde rum i början av juni och maken och jag packade husvagnen och for till Vilsta Camping för ”semester”. Tidiga morgnar och sena kvällar, dagar fyllda av aktiviteter. Vi hade enbart Douglas och Potter med oss, övriga hundar var hos goda vänner över helgen. Douglas och jag debuterade på working test, som utgjordes av fem stationer med olika moment, man kan få max 20 poäng på varje station, d v s 100 poäng totalt. Några småmissar i fråga om inleverering och viss orutin från min sida resulterade i 79 poäng och totalt en nionde placering av nära 40 st ung- & nybörjarhundar – ett resultat som jag är mer än nöjd med. Douglas var jätteduktig och gjorde precis allt han kan. Totalt var det nära 80 hundar med Searover-prefix som deltog till uppfödarna Lena B-K:s och Anki K:s stora glädje. Vädret var ”onödigt” varmt, men det är klart att det är roligare med sol än med regn, dock lite jobbigt för hundarna. Vi var på Hvarsta gårds marker utanför Eskilstuna, fantastiskt landskap.

Douglas och jag efter avslutad station på workingtesten på Searoverträffen.


Jag tränar regelbundet med Douglas och Vincent, fotgåendet som är så viktigt i dagens retrieverprov, börjar sitta riktigt bra – jag har aldrig lagt ner så mycket tid på så’n träning tidigare … det är faktiskt roligt med en hund som går lugnt och fint vid sidan!

De varma dagarna blir det mycket simning för hundarna, Ulf ror och hundarna simmar efter.

Jag hade tyvärr inte anmält Douglas till Unghundsderbyt 2010, som är öppet för unga hundar upp till 2 år, det gick i Kalmar i år. Vi var dock med på WT-träning hos Jill och Peter på Träskaten veckan innan och träningen var upplagd precis som ”på riktigt” med domare, poäng och allt! Nu var det 6 stationer och max.poängen var 120. Douglas var åter jätteduktig och vi skrapade ihop 110 poäng och kom därmed på 2:a plats och fick ett kanonfint pris: en timmes privatträning hos Jens Palmqvist, det ska bli spännande.

På målerifronten är det stiltje just nu, vi har haft en utställning på jobbet, där vi är sex stycken av de anställda som visar sina alster – kul idé! Vår superduktiga aktivitetsgrupp ordnade en festlig vernissage med underbara, fräscha bär och frukter.

/ Inger

  • Comments(0)//hundliv.tidernaskennel.se/#post60