HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Helg igen

mest hundarPosted by Inger Boström 2010-04-09 16:14:16


Vi tränar mest varje dag, speciellt under promenaderna - både Douglas och Vincent får sina övningar.
Igår blev vår kurs för Anita inställd p g a sjukdom, men Kristina T och jag träffades och tränade Casey och Douglas i en jättefin, stor fårhage. Där fanns oändliga träningsmöjligheter både på land och i vatten.
Vi repeterade många av Anitas övningar, mycket stadga, lydnad och passivitet - inte mycket kast, nästan bara sådana apporter som vi själva hämtade. Både Casey och Douglas är ganska heta och behöver lugna övningar som inte ökar stressen.
Lite sidotecken och närsök blev det också. Vi avslutade det hela med ivägkastad boll över brett, översvämmat dike - Douglas tog ett jättesprång över åt båda hållen och blev knappt blöt om tassarna, Casey plumsade lite mer i vattnet. Därefter fick de vara lösa och leka en stund. Mycket trevlig träning, bra med ny mark för Douglas.
På vägen hem stannade jag till och gick en sväng på sta'n med Douglas, så länge folk inte bryr sig om honom går det bra, men lite läskigt tycker han att det är att möta människor nära. Vi gick till Djurmagazinet, där trivs han med alla goda dofter - massor av korgar med grisöron, kex och tuggben precis i noshöjd. De har även en våg där, så vi passade på att kolla vikten: 27,8 kg - det var något kilo mer än jag trodde, men han är absolut inte tjock, bara muskler.
Ulf är iväg på fågelträning med Dante och Potter till Dylta bruk, det var dock rätt dåligt med fågel.
Idag kunde jag för första gången på drygt fyra månader gå min skogsrunda igen, vad skönt det var - kändes lite vemodigt också, det påminner väldigt mycket om lilla Sara, som gick bort för nästan ett halvår sedan, hon älskade den här promenaden - hon skulle blivit 13 år om några dagar.
Vincent är till sin favorit-Carin på långhelg - skönt för honom att vara ensam om uppmärksamheten ibland. Douglas ser lite vilsen ut när Vincent är borta, han följer mig i hälarna och lägger sig där jag är.
Nu när dagstemperaturen stiger blir fästingarna aktiva igen, så jag har satt på dem fästinghalsbanden.
Imorgon ska Douglas och jag på en 2-dagarskurs med klicker-jaktträning, mycket spännande.

/ Inger

  • Comments(0)//hundliv.tidernaskennel.se/#post55