HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

HUNDLIV & ANNAT VÄSEN

Påsktider

hundar & måleriPosted by Inger Boström 2010-04-02 14:49:47

Långfredag: växlande molnighet, cirka 7 plusgrader. Ulf hittar en kant med snö kvar och åker skidor med pointrarna, skaren bär för det mesta. Vincent är fortfarande en aning halt och får vila idag också. Går promenad med Douglas och vi har många små träningsstopp, då vi övar närsök, minnesmarkeringar, inkallning, stadga, ”vänd förväntan bakåt”, lugna avlämningar etc. Han är duktig och fokuserad och vi har det mycket trevligt.

Douglas markerar och vädrar plötsligt inåt skogen och där kommer en älgko med två kalvar travande bara 50 meter från oss, Douglas vänder direkt när jag kallar på honom och han får en boll som belöning. Tyvärr hann jag inte få fram kameran – det blev bara älgspår på bild.

Douglas drygt 15 månader. Älgspår i snön.


Tittade efter blåsippor, men det är bara små knoppar långt nere bland löven ännu.

Blåsipporna har inte kommit så långt än, mer värme behövs - men snart ...


Vi såg mängder av fåglar på sträck: flera hundra tranor och några rovfåglar som jag inte vet vad det var. Skogsduvorna har kommit i riklig mängd. Ulf såg en morkulla häromdagen.

Hundratals med tranor och andra flyttfåglar sträcker häröver dagligen nu. Härliga vårtecken.


Häromdagen hade vi påhälsning i trädgården av en stilig råbock med basthorn, han hoppade graciöst över staketet medan geten gick kvar utanför. Tog några bilder genom fönstret, sedan hoppade han ut igen. Hoppas att de inte upptäcker tulpanerna som är på väg upp, de är inhägnade så hundarna inte ska trampa ner dem, men det är knappast rådjurssäkert.

Stilig råbock hälsade på i trädgården - visst är han fin, men jag vill inte att han ska äta upp tulpanerna ...


Jag blev så jätteglad när jag läste att jag kommit med på jurybedömda konstsalongen på Ebelingmuséet i Torshälla, vernissage 24 april! Av 116 konstnärer som lämnat in verk blev 39 antagna. Det ska bli spännande.

Landskap, oljemålning.

Fortfarande är det mängder av fåglar kring fågelbordet, vi räknade häromdagen till 19 olika arter – bland annat stenknäck, bofink, grönsiska, domherre förutom alla de ”vanliga” sorterna.

Påskmat i all enkelhet - ägg, räkor & lite rom.

Vacker påskbukett - härliga vårfärger.

GLAD PÅSK!

/ Inger

  • Comments(0)//hundliv.tidernaskennel.se/#post54